2012. június 19., kedd

 Úgy gondoltam itt az ideje, hogy egy kicsit megismerjétek a stílusom, hogy mit szeretek, mit nem, és, hogy megtudjátok, hogy miért lett a blog neve Minnie Mousse.


 *
Először talán a névvel kezdem. Minnie egér az egyik kedvenc mesefigurám volt kiskoromban. Rajongtam a pöttyös masnijaiért és a fura magassarkú cipőcskéjéért. Akkor ő volt a "trendi példakép"...
 A MOUSE angolul egeret jelent a MOUSSE franciául habot. A MINNIE MOUSSE egy szóvicc akar lenni, (ami lehet, hogy nem igazán jön le elsőre(vagy másodszorra sem)).Utalás egy desszertre, a mousse-ra, de közben az egér szó is benne van. A későbbiekben szeretném hangsúlyosabbá tenni a gasztro vonalat, ezért ez a név.

*
Íme a ruhák, cipők, kiegészítők, amiket szeretek és amiket nem.:
Nem igazán szeretem a tömeg öltözködést, és azt sem, ha másokon is az van, ami rajtam, de azért csak akkor szörnyülködöm, ha már ötödszörre látom valakin, amit éppen hordok  és még a színe sem különbözik...
*
 Bármilyen gyönyörűek is, nem szeretem a pánt nélküli cipőket, pláne, ha egyben tűsarkúak is, mert nem  érzem bennük biztonságban magam,(bár talán ha nem lennének ilyen hupplisak a járdák, hordanék ilyeneket). A vastag sarkú (nem bumszli) cipőket annál inkább kedvelem. Lehet őket szidni, (sokszor hallom, hogy nem elég nőies), de szerintem a fiúkat,férfiakat nem zavarja, hogy tűsaroktól vagy vastagsaroktól tűnik hosszabbnak, szebbnek a lábad.  
Nálam egy Louboutin szóba sem jöhetne (najó, azért elfogadnám, ha nagyon rám erőltetnék)viszont egy Charlotte Olympia vagy egy Jeffrey Cambell annál inkább lázba hoz, menő, nem menő, nem izgat. Ez tetszik és kész.
 X


:)
 :) 
Charlotte O.
Bár manapság inkább a szájfény trendi, én a rúzst szeretem, mert tartósabb és nem ragad. Jöhet bordó, narancs, VÖRÖS, pink vagy nude de csak matt verzióban.

X


:)

 Bár láttam már szépet, nem szeretem a műkörmöt, a rövid, lakkozott karmokat annál inkább.

X

:)


Ha csinos, nőies szeretnék lenni, inkább egybe ruhába bújom, bár szoknyám is van, de nem kedvelem annyira.
X

:)


Jók az ujjatlanok, (főleg nyáron) de a pólókat jobban szeretem.


 X

:)


Van egy  Conversem (és szeretnék pont egy ilyen, kék, alacsony szárút), de a Vans valamiért jobban bejön (ha már tornacipő).  (Alapból ritkán hordok ilyeneket.)Nagyon szeretem a sminkcuccokat és mindent ami smink, de az 5 réteg sárga alapozóval és a giccses sminkekkel jobb ha békén hagynak...:D
Azért persze nem csak natúr színeket használok (és félreértés ne essék) nem a kifutókra, kampányokhoz, újságokba készült extrém sminkekről beszélek. Csak szimplán még buliba sem sexy (szerintem) a 100 rétegből álló, 20 féle színű smink.
XX!

Hétköznap:
Buliban:

Zara - H&M
Na ez az, ami sokak szerint nagyon fura, de mondjon bárki bármit, én nem szeretem a Zarát, mert drága, sokszor irtózatosan rossz minőségű (ami persze nem csak rá vonatkozik) és szó szerint kb. könyörögni kell, hogy vissza vegyenek valamit, ha az HIBÁS. Arról nem is beszélve, hogy az eladók szinte mindig undokok, és már én érzem magam kellemetlenül, hogy venni akarok valamit. Persze ez is kétoldalú dolog, mert nyilván fáradtak és egyik ilyen cég sem az óriási bérekről híres, na de azért mégis... A H&M leárazáskor a legjobb, de alapvetően is mindig találok magamnak valami megfizethető árú, viszonylag jó minőségű darabot. Az eladók itt sem tökéletesek, de azért közvetlenebbek, kedvesebbek, és nem érzem állandóan magamon a tekintetüket,mintha valami rosszat tennék éppen...
 X

:)
Táskák közül nagyjából minden fazont, méretet  szeretek, de a foltos, műbőr szörnyedvényektől ki vagyok. Tudom, hogy nem mindenkinek futja igazi bőrt venni. Nekem sem. De azért műbőrből is vannak szépek, kevésbé műanyagosak. Táskát pedig már amúgy sem próbálok olcsón beszerezni, mert szinte lehetetlen 5-6 ezer alatt találni normális nagyságút, anyagút, olyat, amibe egy A4-es füzet is belefér.  
Így tehát maradnak az örök darabok. Azok, amiket egyszer egy évben kifogsz valahol leárazva és hordasz minden nap. Nem túl trendi, de ez van.  Ezeket is próbálom variálni öltözékem szerint, de sajnos ebben sokszor lusta vagyok. Ki pakolni...Be pakolni...De miután szinte minden táskám színes, pont azért, hogy leküzdjem a lustaságom, rá vagyok kényszerítve, mert (sajnos / nem sajnos) maximalista vagyok és szeretem ha nem "esik szét" az összkép.

:) 
Nyári (nagy).
:)
 Nyári (kicsi) 

 Téli


X


M.M.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése