2012. október 9., kedd

Ruhatár alakra szabva - 2. KÖRTE

Akinek "körte alakja" van (a nők többségének), sokszor nagyon nehezen talál magának előnyös ruhákat, mert még a csípője viszonylag széles, a válla keskeny és a melle sem feltétlenül nagy. A lényeg az almával ellentétben, hogy  ne deréktól lefelé hangsúlyozzunk, hanem a felsőtestet, a melleket és a vállat, így hozva egyensúlyba az arányokat.


 

Ha  homokóra alakot szeretnél, a legjobb praktika az eléréséhez, hogy felül világosabb darabokat hordasz, kerülöd a derékra rakott  öveket, (kivéve az ilyen daraboknál 1.*) . A tapadós felső bővebb szabású nacival abszolút tabu, mert a teljesen aránytalan lesz az összkép! Érdemes tehát sok lazább , de nőies pólót, blúzt beszerezni,  mintásat vagy  akár csíkosat. A nagy, nem túl hosszú nyakláncok, fülbevalók, is mind az arcra terelik a figyelmet, ezért jók. A legfontosabb szabály, (amit sajnos sok ilyen alkatú lány figyelmen kívül hagy) a mell alatti szabás (empire fazon) a LEGELŐNYTELENEBB DARAB, amit csak fellehet venni, mert bár hangsúlyozza a melleket, a csípő sokkal nagyobbnak tűnik tőle!  A peplumot is érdemes kerülni, mert a popsira tereli a figyelmet, bár vannak vállban lazább szabású darabok. Az ujjatlanok szintén nem előnyösek, mert keskenyebbnek mutatják a vállakat, még inkább "körtét" formálva.
Nadrágból jöhet a skinny, a lényeg, hogy ne legyen túl rövid,  és ne legyen buggyos a popsi résznél. A szoknyák, ruhák kiválasztása már kicsit bonyolultabb, mert a túl bő, vagy túl tapadós fazon, nem előnyős és a túl magas derék sem. Érdemes közepesen szűk, combközépig érő darabokkal próbálkozni.
 Cipőkből a legjobb választás a magassarkú, de persze egész nap 15 centis sarkakon egyensúlyozni nem túl kényelmes, így jöhetnek a loaferek vagy ha kicsit vastagabb a bokád akkor a bő szárú (!) bokacsizmák.  Ha viszont ragaszkodsz a magasabb talphoz, akkor szerezz be egy telitalpú csizmát.
A blézernek minden lány ruhatárában alapdarabnak kéne számítania, mert hihetetlenül sokat lehet vele formálni, alakítani az összképen. A váll szélesítése az alap cél, mert így lesz a csípő és a felsőtest nagyjából egyvonalban.
A LEGFONTOSABB, AMIT SOSEM SZABAD ELFELEJTENI, HOGY BÁRMENNYIRE TETSZIK EGY RUHADARAB, HA NEM ÁLL JÓL, NEM ÉRDEMES MEGVENNI, MERT HOSSZÚ TÁVON NEM ÉRZED MAJD BENNE JÓL MAGAD (pláne, ha valami megjegyzést is kapsz rá) viszont ha sikerül az alakodnak megfelelő szetteket összeállítanod, szuper csini leszel és az önbizalmad is megnő az elismerő pillantásoktól 
(vagy féltékeny fejcsóválásoktól ;))!
Íme néhány ruhadarab, Neked:
 (5990 Ft, H&M)
(5990 Ft, H&M)
 (HUMANIC)
 (1990 Ft, H&M)

 (5990 Ft, H&M)
   (RENO)

(14990 Ft, H&M)
(6990 Ft, H&M)
(PROMOD)
 (7995 Ft, MANGO)
 (6990  Ft, H&M)
 (5990 Ft, H&M)

(1. *)
(6990 Ft , H&M)
 (4595 Ft, MANGO )

(9990 Ft, H&M)
(8990 Ft, H&M)
Lazább stílusban:


 Csajos délután :

M.M.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése