2012. július 29., vasárnap

2012 ŐSZ - TÉL

1. rész
Lassan, de biztosan jön az ősz, és ideje tájékozódni az új trendekről, hogy már most képben legyünk azzal, hogy mit érdemes akár még a nyári leárazásokon beszerezni.
Először is jöjjenek a meghatározó színek, amik egész ősszel és télen jelen lesznek.
A színeket, amelyek nekem különösen tetszenek szívvel jelöltem. A paletta elég vegyes, a kifutókon látottak alapján állítottam össze.

Az idei őszi- téli szezonban meghatározó lesz a díszítés, a rafinált anyag megoldások, szabásbeli trükkök. Mindenki találhat kedvére, alkatára valót, feltéve ha szereti a sötét színeket, mert az idei hűvös hónapokban a fehéren, bézsen, vajszínen kívül nem nagyon lesznek jelen a pasztell vagy neonos színek.
A bronz, arany, ezüst is sok kifutón jelen volt ékszer, díszítés vagy anyag formában, ezért minnél több ilyen darabot szerzünk be, annál jobb.  A nadrágok ezen a télen is főként szűkek, de változatos anyagokból készültek és inkább mintásak, mint egyszínűek. Sokan már azt hitték a bőr nadrág kimegy a divatból, talán ezért állt sok üzletben halomra, (még leárazottan is), pedig idén a bőr még nagyobb szerepet kap, mint az elmúlt években. Bőr szoknya, nadrág, sort, kabátka... minden jöhet! Főleg feketében de a burgundi is nyerő, hiszen már szinte a fekete helyett használják a tervezők ebben a szezonban.
A szőrme sem lett kifutó anyag, szinte minden nagy divatház alkalmazta, zöldben, burgundiban, padlizsánszínben, pirosban, szürkében. A vastag, fényes anyagok a túldíszítettség jellemző a legtöbb  nagy márkára. Barokkos, nagy gyönygyös, köves, ezüst, arany ékszerek, hangsúlyos csipke rátétek a ruhákon.
Az biztos, hogy ez a tél nem a gazdasági válságnak kedvez. Vagy talán pont azt csúfolja ki.

Néhány kép a kifutókról és a kampányokból:
CHANEL:
 Nekem ez a kollekció most nemigazán jött be, de azért van pár tetszetős darab. A körömlakk trendet viszont idén is a Chanel diktálja.



 Lanvin: 
gyönyörű, erős színek, gazdag díszítés.





Giorgio Armani:
A ruhák élénk narancs és pink színben pompáztak a kifutón, de a vakító hatás tompítására szürkével, feketével párosultak. Különleges.


DKNY:
Padlizsán, burgundi, fekete és szürke minden mennyiségben.




Gucci:
Rengeteg szőrme, áttetsző, finom anyagok és bőr.



D&G:
Nagyon barokk.


Louis Vuitton:
Kicsit a D&G tavaszi-nyári köves ruháira emlékeztet....

                                                            Alexander McQueen:
 Gyönyörű, mesébe illő ruhák, mint mindig.


Miu Miu:
A Lanvinon kívül a másik kedvenc márkám, de most nem fogott meg annyira.

Tom Ford:
Sokszor hajlamosak vagyunk megfeledkezni róla, pedig szinte mindig hordható, jól kombinálható darabokat tervez.
Calvin Klein:
Bőr, bőr, bőr.


 Jitrois:
Givenchy:
Dior:

Galliano:
A legszebb cipők, harisnyák az ő modellein  voltak.




A bejegyzés még folytatódik egy 2. résszel, olyan ruhadarabokkal, amelyeket nálunk is belehet szerezni és megfizethetőbbek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése